دل درد نوزاد یکی از دردهای رایجی است که والدین را نگران و درمانده می‌کند. سیستم گوارشی کودک نیاز به زمان برای رشد و کامل شدن دارد بنابراین مشکلاتی نظیر نفخ، رفلاکس، یبوست، استفراغ و اسهال باعث ناراحتی و دل درد در او می‌شود. در این مقاله به دلایل دل درد در نوزادان می‌پردازیم.
اگر خودتان نگهداری کودک در منزل را بر عهده دارید یا پرستار کودک وظیفه رسیدگی به دلبندتان را دارد آشنایی با دلایل دل درد نوزاد به شما کمک می‌کند بهتر بتوانید علت درد را شناسایی و برای آرام کردن کودکتان اقدام کنید.

دل درد نوزاد

دل درد به دلیل نفخ

دستگاه گوارش نوزاد هنوز تکامل پیدا نکرده است و گاز در معده به دلیل باکتری‌های موجود در سیستم گوارشی، گریه نوزاد، شیر خوردن و ورود هوای اضافی ایجاد می‌شود. با ورود گاز در روده‌های نوزاد شکم او معمولا کمی متورم می‌شود و نوزاد شروع به نق زدن و گریه می‌کند. گریه کردن نیز باعث ورود هوای بیشتر به روده‌هایش شده و درد را تشدید می‌کند. این دردها معمولا در ماه دوم زندگی نوزاد به اوج خود می‌رسد اما کاملا طبیعی است و جای نگرانی ندارد.
برای برطرف کردن نفخ نوزاد باید نوزاد را خوابانده و پاهایش را به آرامی مانند دوچرخه زدن حرکت دهید. البته این کار را به آرامی انجام دهید. اگر این کار اثری نداشت از قطره سایمیتی استفاده کنید. این قطره کاملا بی‌ضرر است و دل درد نوزادان را برطرف می‌کند.

دل درد به دلیل رفلاکس معده

رفلاکس معده به شکل بیرون ریختن آب دهان کودک خود را نشان می‌دهد. بیشتر نوزادان به دلیل عدم تکامل دستگاه گوارش دچار رفلاکس معده می‌شوند. معمولا نوزاد شیر را سریع و به مقدار زیاد می‌خورد. شیر قبل از هضم کامل به دلیل ضعف معده و مری به راحتی در دستگاه گوارش بالا می‌آید.
برای جلوگیری از ایجاد رفلاکس در نوزاد بهتر است هنگام شیر دادن به نوزاد کمی وقفه ایجاد کنید تا آروغ بزند و غذا فرصت برای هضم شدن داشته باشد. با این کار باد اضافی وارد روده نوزاد نمی‌شود و در نتیجه دل درد نمی‌گیرد.
پس از اینکه نوزاد از خوردن شیر سیر شد حتما باید آروغش را بزند. بدن کودک را در وضعیتی قرار دهید که بتواند راحت آروغ بزند. با مالیدن پشت کودک یا خواباندن آن به پهلو و ماساژ پهلوی دیگر کودک به او کمک می‌کنید راحت‌تر آروغ بزند. البته این نکته را به خاطر داشته باشید که به مدت بیست دقیقه پس از شیر خوردن کودک را نخوابانید و در حالت ایستاده نگه دارید تا غذایش هضم شود.
اگر رفلاکس در نوزاد شدید باشد معمولا به شدت گریه می‌کند. سرفه کردن، تنفس مشکل، استفراغ و… نیز در این نوزادان به وجود می‌آید. در این موارد حتما به پزشک مراجعه کنید.

دل درد به دلیل یبوست

یبوست در نوزادان معمولا به دلیل تغییر غذا اتفاق می‌افتد. اگر شیر خشک جایگزین شیر مادر شود و یا برعکس و یا غذای جامد به تغذیه کودک اضافه شود کودک دچار یبوست می‌شود. اگر نوزاد در حین مدفوع به خود فشار می‌آورد و رنگ مدفوعش تیره است یبوست دارد.
معمولا برای درمان یبوست نوزاد با توجه به سن او آب سیب یا آب گلابی تاثیر بسیار خوبی دارد. در بعضی مواقع نیز پزشک شیاف گلیسیرین تجویز می‌کند. این شیاف با چرب کردن مجرای خروج مدفوع باعث می‌شود دفع راحت‌تر صورت بگیرد.

دل درد به دلیل اسهال

نوزاد به دلیل قرار گرفتن در معرض ویروس دچار اسهال می‌شود. این ویروس ممکن است از کودک دیگری به او منتقل شده باشد یا از طریق غذای آلوده وارد بدنش شود. برای درمان اسهال، اگر کودکتان سنی دارد که می‌تواند به جز شیر، مواد غذایی دیگر بخورد موز، پوره سیب، نان تست و برنج بسیار مفید است.
اسهال در کودکان در صورت ادامه داشتن بسیار خطرناک است و بدن کودک را دچار کم‌آبی می‌کند. در این موارد حتما باید به پزشک مراجعه کرد.


خدمات پرستاری سپید گستر نوزاد ,درد ,دل ,کودک ,دلیل ,می‌کند ,دل درد ,به دلیل ,در این ,است و ,درد بهمنبع

اشتباهات پرستار سالمند که بخشودنی نیست

گذراندن دوران سالمندی در خانه

چند توصیه مهم برای مراقبت از کودکان بیش فعال

نکاتی درباره زندگی سالمندان در خانه شخصی

مراقبت از کودک معلول در خانه

بررسی چند ویژگی یک پرستار سالمند خوب

چرا صحبت با پرستار کودک مهم است؟

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

پایگاه علمی و فرهنگی وآموزشی بیداری اندیشه maddison8wv Local آلفا 1 ارزان شاپ majalenama فروشگاه اینترنتی مشاور شهر تبریز تخفیف دونی ادکلن لالیک سومینا ، فردوسی