آنفولانزا یکی از بیماری‌هایی است که با فرا رسیدن فصل پاییز و زمستان سلامت سالمندان را به دلیل ضعف سیستم ایمنی تهدید می‌کند. این بیماری با علائمی همچون تب شدید، سرفه، گرفتگی و آب‌ریزش بینی همراه است. برای پیشگیری از این بیماری پزشکان تزریق واکسن آنفولانزا برای سالمندان را توصیه می‌کنند.
با سرد شدن هوا در فصل پاییز بروز عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفسی شیوع پیدا می‌کند. به همین دلیل پزشکان توصیه می‌کنند کودکان زیر شش سال، سالمندان، خانم‌های باردار، بیماران قلبی، کلیوی، دیابتی، مبتلایان به سرطان و افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا واکسن آن را تزریق کنند.
پرستار سالمند یا افرادی که وظیفه نگهداری از سالمندان را بر عهده دارند باید در نظر داشته باشند که بیماری آنفولانزا شباهت‌های زیادی به سرماخوردگی دارد ولی عوارض آن بسیار حادتر از سرماخوردگی است. بروز تب ناگهانی با درجه بالا به همراه درد بدن، گلودرد، سرفه و گاهی عطسه از عوارض آنفولانزاست که در بیمار بروز می‌کند. این بیماری در افراد سالمند بالای پنجاه سال و افرادی که بیماری‌های مزمن قلبی، ریوی و کلیوی دارند عوارض خطرناکی همچون سینه پهلو یا حمله‌های قلبی را به همراه خواهد داشت که حتی ممکن است منجر به فوت بیمار شود.

تزریق واکسن آنفولانزا برای سالمندان


سالمندان بالای 65 سال باید واکسن آنفولانزا را تزریق کنند. پزشکان معتقدند واکسن آنفولانزا مرگ و میر ناشی از سکته‌های قلبی را کاهش می‌دهد و حتی میزان فوت بیماران مبتلا به عارضه‌های قلبی را در فصل زمستان کم می‌کند.
پس از تزریق واکسن عوارض جزئی مانند تب خفیف، درد عضلات و مفاصل، سردرد و تورم و سرخی در محل تزریق رخ می‌دهد. معمولا این عوارض یک تا دو روز پس از تزریق برطرف می‌شوند.
سالمندان باید برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا در کنار تزریق واکسن آنفولانزا بهداشت فردی و اجتماعی را رعایت کنند. آنها باید از دست دادن و روبوسی با افراد بیمار بپرهیزند و دست‌ها را به طور مرتب و مکرر با صابون بشویند.
تزریق واکسن آنفولانزا در سالمندانی که مبتلا به تب یا عفونت حاد هستند باید به زمان دیگری موکول شود. پیش از تزریق حتما با پزشک م کنید و در صورت وجود حساسیت سالمند به ترکیبات تخم مرغ، پروتئین مرغی، فرمالدئید، ستیل تری متیل آمونیوم بروماید، پلی سوربات 80 و جنتامایسین از تزریق واکسن آنفولانزا پرهیز کنید.
واکسن آنفولانزا تحت هیچ شرایطی نباید داخل عروق تزریق شود. همچنین بهتر است امکانات درمانی و نظارت‌های لازم پس از تزریق در دسترس باشد تا از بروز خطرات احتمالی جلوگیری شود.
منع از تزریق واکسن آنفولانزا در افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارند به این دلیل است که واکسن آنفولانزا در جنین تخم مرغ تکثیر داده می‌شود. این واکسن به صورت سوسپانسیون در سرنگ‌های تک‌دوز آماده تزریق و به شکل مایع بی‌رنگ و شفاف در داروخانه‌ها عرضه می‌شود.
میزان تاثیرگذاری واکسن آنفولانزا حدود هشتاد درصد تخمین زده شده است یعنی ممکن است افراد حتی با وجود تزریق واکسن باز هم به آنفولانزا دچار شوند. نکته دیگری که باید مد نظر داشته باشید این است که واکسن آنفولانزا در برابر سرماخوردگی ایمنی ایجاد نمی‌کند.

زمان تزریق واکسن آنفولانزا

تزریق واکسن آنفولانزا برای سالمندان باید در اواسط شهریور ماه تا اواخر این ماه و اوایل مهر ماه انجام شود. دو هفته پس از تزریق واکسن، بدن فرد پادتن‌هایی تولید می‌کند تا از بدن در برابر آنفولانزا محافظت کند اما در کل چهار هفته زمان نیاز است تا سطح ایمنی بدن افراد افزایش پیدا کند.
به این نکته توجه کنید که تاریخ واکسن حتما مربوط به سال جاری باشد زیرا واکسن آنفولانزا هر سال با استفاده از ویروس‌های شایعی که در سال گذشته به شیوع بیماری آنفولانزا منجر شده‌اند تولید می‌شوند. این واکسن را باید در دمای بین 2 تا 8 درجه سانتی‌گراد در یخچال و به دور از نور و انجماد نگهداری کنید. تزریق واکسن آنفولانزا از این بیماری فقط برای یک سال پیشگیری می‌کند و سال‌های بعد مجددا باید تزریق شود.


خدمات پرستاری سپید گستر آنفولانزا ,واکسن ,تزریق ,سالمندان ,سال ,می‌کند ,واکسن آنفولانزا ,تزریق واکسن ,از تزریق ,آنفولانزا در ,پس از ,تزریق واکسن آنفولانزامنبع

اشتباهات پرستار سالمند که بخشودنی نیست

گذراندن دوران سالمندی در خانه

چند توصیه مهم برای مراقبت از کودکان بیش فعال

نکاتی درباره زندگی سالمندان در خانه شخصی

مراقبت از کودک معلول در خانه

بررسی چند ویژگی یک پرستار سالمند خوب

چرا صحبت با پرستار کودک مهم است؟

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

لینک یاب لینکدونی تلگرام دلفین نسیم کلیپ بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. ابر و باد آموزش زبان PTE اجناس فوق العاده خرید اینترنتی صندلی راک دانلود رایگان باران قیمت فروش تردمیل